Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen
Een geschiedenis van een vergeten groep

Samenvatting

Zolang de gemeente van Christus bestaat, zijn er Joden geweest die Jezus als Messias hebben geaccepteerd en Hem zijn gaan volgen. Vaak waren zij eenlingen die, verstoten door hun familie en door de Joodse gemeenschap, een eenzame weg gingen. Vanwege hun dubbele identiteit hebben ze vijandschap ervaren: ze waren Joods en ze volgden Christus.
We kunnen van hen leren omdat zij eerstelingen waren. Hun getuigenissen en hun levens laten zien dat het volgen van de Messias een prijs heeft, maar dat dit lijden niet opweegt tegen de geestelijke rijkdom die wij in de Messias hebben ontvangen.

Na een definitie van het begrip Messiasbelijdende Joden, behandelt dr. Siebesma hun geschiedenis vanaf de eerste pinksterdag tot vandaag. De focus ligt daarbij op (West-)Europa en Nederland.
Al eerder zijn er studies gepubliceerd over de geschiedenis van de Joodse christenen in de afgelopen tweeduizend jaar, maar die zijn veelal in het Engels geschreven en zijn van oudere datum. Dit boek is het eerste (beknopte) overzichtswerk in het Nederlandse taalgebied.

Een fullcolour geïllustreerde uitgave in samenwerking met Stichting Steun Messiasbelijdende Joden.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen Een geschiedenis van een vergeten groep
Auteur P.A. Siebesma
Uitgever Stichting Steun Messiasbelijdende Joden
Jaar Verschenen 2019
Taal nl
Pagina's pp. 200
ISBN139789033130137
Onderwerp Christian William Henry Pauli, David Baron, Fridericus Ragstat a Weille, Joachim Heinrich Biesenthal (Raphael Hirsch), Judah Monis, Messiasbelijdende Joden, Nathan Levi Berlijn, Stichting Steun Messias belijdende Joden

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!